DK UCH NORD V-21 DK V-21 SE USH Splash Silver Saga

Tik född 2019, Grå mellanpudel

Se information på Sagas sida 

Sagotassens Beskow

Tik född 2020, aprikosröd dvärgpudel

Se information på Edens sida

Amore Vincit Omnia Dance Of Dragons

Tik född 2022-08-20, aprikosröd mellanpudel

Se information på Gretas sida 

 

Hund har alltid funnits i mitt liv. Under min uppväxt hade vi olika större blandrashundar och en långhårig collie. Min första egna hund var en ettårig collieblandras från ett djurjourhem i Kalmar. Han hette Sigge och hade levt under oacceptababla förhållanden, han var rädd och osäker för hastiga rörelser och ljud. Han blev min bästa vän och jag kunde ha med honom på allt, han satt utanför butiker lös och väntade på mig, inte en gång att han försvann eller gick fram till någon annan. Han var alltid "fri" från koppel då det aldrig behövdes. När jag började gymnasiet fick jag hyra en liten stuga så jag kunde ha honom med mig, mitt gula lejon ❤ 

Efter Sigge bestämde vi oss för att ha pudel då min man är hundallergiker. Pudel har fungerat bra för oss men är ingen garanti för alla hundallergiker.

Hösten 2008 köpte vi en svart storpudeltik som tyvärr försvann från oss alldeles för tidigt. Sommaren 2009 flyttade en grå storpudelhane, Ludde, hem till oss från kennel Dag och Natt, en fantastisk hund som lärt mig så mycket och som jag och familjen saknar hos oss, han dog alldeles för tidigt vintern 2014 på grund av magomvridning. Med Ludde tävlade och tränade jag lydnad, viltspår och utställning. Vi gjorde även ett MH där vi fick fina lovord från domaren som undrade om han fick köpa Ludde efter hans fina uppvisning och trygga mentalitet ❤️

Det dröjde till hösten 2019 innan vi blev med valp igen och den väntan har varit värd allt för vår grå mellanpudel Saga som vi har hos oss idag. Saga är köpt på halvfoder. Mitt kennelnamn blev godkänt 2010, trots att väntan på tik har varit lång har jag vetat länge att jag vill ha min egen kennel.

Har läst svenska kennelklubbens utbildningar i både uppfödning och avancerad avel & genetik. Försökt förbereda mig för min första valpkull och har även fantastiska mentorer att ta hjälp av.

Saga 8 veckor

Länkar

www.skk.se

www.pudelklubben.se

www.jordbruksverket.se

www.sagotassens.se